Úvodní strana » Archiv aktualit » Tisková zpráva k povodním

Tisková zpráva k povodním

03.06.2013

Dnešní tisková zpráva k pomoci OS ČČK Praha 1 při povodních.

Oblastní spolek Českého červeného kříže Praha 1 pomáhá při povodních.

Oblastní spolek ČČK Praha 1 pomáhá postiženým povodněmi již od nedělního rána. V pondělí 3. června v ranních hodinách jsme pracovali ve dvou evakuačních centrech, a to v ZŠ Hanspaulka a ZŠ Vodičkova, kde naši dobrovolníci zajišťovali zdravotnickou, psycho-sociální a organizační službu v nepřetržitých směnách.

Nově bylo v odpoledních hodinách zřízeno evakuační centrum v ZŠ Mráčkova, kam byli evakuováni obyvatelé Modřan. Naši dobrovolníci zde zajišťují organizaci, zdravotní zabezpečení a částečně i materiální zabezpečení evakuačního centra. Pomocí sociálních sítí jsme nabídli jazykovou asistenci pro cizince.

Připravujeme se rovněž na úklidové práce po povodních. Vyhlásili jsme sbírku čistících a úklidových prostředků a to na Oblastním spolku ČČK Praha 7, Janovského 29 a na Oblastním spolku Praha 9, Bratří Venclíků 1070. http://www.cckpraha1.cz/…sba-o-pomoc/

Dobrovolníci, kteří mají zájem pomáhat po povodních, se mohou hlásit pomocí registračního formuláře http://www.cckpraha1.cz/…i-hlaste-se/

V současné době je nasazeno 35 dobrovolníků.

Nepřetržitě aktualizujeme webové stránky, sbíráme informace a zjišťujeme potřeby. Informace sdělujeme na webových stránkách a sociálních sítích, komunikujeme s dobrovolníky.

Praha, 3. 6. 2013, 16:15